Menu

Stagelopen als copywriter

Wil jij na je studie als copywriter door het leven? Misschien is een stage bij Tekstwerf dan iets voor je. Wij doen namelijk niets anders dan schrijven in opdracht, voor allerlei soorten klanten: van Schiphol tot boekhandel Paagman en van DHL tot de Kinderombudsman. Vanaf 1 september 2019 hebben we een plek vrij in onze Tekstwerf-school. Daar leer je de kneepjes van het vak. Gaat het goed, en hebben we ruimte in het team? Dan zit er mogelijk zelfs een vaste baan in.

Als je maar schrijven kunt

Je hoeft niet per se Nederlands te studeren om stage bij ons te lopen, maar het mag natuurlijk wel. Journalistiek, psychologie of communicatie kan ook. Wiskunde desnoods, want logisch denken is heel belangrijk. Het gaat erom dat je goed schrijft. Dat is meer dan je d’s en t’s kennen: je moet bergen informatie kunnen structureren, goed met mensen kunnen omgaan en aanvoelen wat je publiek wil lezen. Bovendien is een brede algemene kennis essentieel. Als inspiratiebron, maar ook om nieuwe onderwerpen snel op te kunnen pikken. Zit dat allemaal snor, dan leren we je graag kennen.

Niet voor spek en bonen

We zetten je niet in een hoekje om ‘leuke tekstjes voor social media’ te schrijven: je gaat flink aan de bak. Maar eerst krijg je een crash course Tekstwerf. We hebben namelijk onze eigen visie op copy en het is belangrijk dat jij die ook uitdraagt.

Zit die kennis erin, dan begint het echte werk. Je haakt aan bij lopende opdrachten en draait volwaardig mee in het team. Je praat met klanten, houdt interviews om input te verzamelen en schrijft of redigeert teksten die ook echt gepubliceerd worden. Geen oefenpotje dus, maar serieus meedoen in het eerste.

Stage met perspectief

Doordat je echt onderdeel van het team wordt, leer je een hoop in korte tijd: beter schrijven, omgaan met opdrachtgevers en sterk staan in trajecten die om meer draaien dan alleen mooie taal. Politiek, strategie, tijdsdruk – geloof ons, het komt allemaal langs. Bevalt het vak jou, en jij ons? Dan gaan we graag met je verder, als er plek is natuurlijk.

Je staat er niet alleen voor

We gaan ervan uit dat je zelfstandig bent, maar gooien je niet zonder zwembandjes in het diepe. Copybaas en oud-docent Jules begeleidt je, en verder staat het hele team klaar om je teksten te checken en tips te geven. We zijn tenslotte allemaal een keer begonnen; sommigen van ons net als jij, met een stage.

Lijkt het je wat? Stuur dan je motivatie naar Joa: joa@tekstwerf.nl. Voeg ook wat voorbeelden van je schrijfstijl toe. Dat hoeven geen professionele artikelen te zijn; een blog, mailtje of nooit-gepubliceerde hobbytekst mag ook. We zijn benieuwd!

Tekstwerf in je mailbox

Met creatieve verhalen, handige schrijftips en ideeën voor mooie content. Zonder enge salespraatjes en flauwe updates over onze verjaardagen. Daar mag je ons aan houden.

Meld je aan