Menu

De Tekstwerf-school

Je hebt Nederlands gestudeerd, of ‘iets met communicatie’. Jij krijgt dus echt wel wat op papier. Ronkende volzinnen, grammaticaal dik in orde en uiteraard zonder spelfouten. Met je talent, achtergrond en taalgevoel schrijf je al betere stukken dan de gemiddelde persoon. Maar ben je dan een goede copywriter? Als jij denkt dat je beter kunt, maken we graag kennis met je.

Eeuwenoud opleidingsmodel

Tekstwerver word je niet zomaar. Je bent zo een (paar) jaar verder voordat je onze stijl en werkwijze volledig in de vingers hebt. We benaderen ons vak namelijk als een ambacht. Dat betekent dat je in de leer gaat en je onder de vleugels van ervaren collega’s stap voor stap ontwikkelt tot specialist. Door veel te schrijven, nog meer te discussiëren, de wetten van Aristoteles toe te passen en die van ons.

Meters maken

Volgens Cruijff is succes de optelsom van techniek, inzicht en talent. We willen Johan zeker niet tekortdoen, maar voegen daar graag arbeid aan toe. Want ook al beschik je op papier over bakken talent, je haalt nooit de top zonder hard werken, goede mensen om je heen en genoeg weerstand.

Ego overboord

Om als copywriter te slagen, moet je je ego volledig opzij kunnen zetten. Je schrijft namelijk niet voor jezelf, maar voor de lezer – en niemand anders. Die is lang niet altijd academisch geschoold, haat mooischrijverij en krijgt jeuk van jargon. Dus voordat je kunt gaan leren, moet je eerst iets afleren: moeilijk doen en ‘kijk mij eens’. Lastig, want je zit met directeuren aan tafel, spart met specialisten of worstelt je door meters taaie input. Kwestie van goed luisteren, vragen stellen en jezelf durven blijven.

Meteen aan de slag

Bij Tekstwerf begin je niet in het pierenbadje; we smijten je meteen het diepe in. Natuurlijk laten we je daar niet dobberen; het hele team ontfermt zich over je. Iedereen heeft zijn eigen stijl en voorkeuren, maar we doorliepen allemaal de Tekstwerf-school. We beoordelen je teksten dus volgens een gedeelde visie. Alles wat je schrijft, wordt uitgebreid gecheckt, besproken en verbeterd. Net zo lang tot je onze stijl helemaal beheerst. Opleiding afgerond? Dan ben je klaar om alleen naar klanten te gaan, en zelf het volgende Tekstwerftalent op te leiden.

Tekstwerf in je mailbox

Met creatieve verhalen, handige schrijftips en ideeën voor mooie content. Zonder enge salespraatjes en flauwe updates over onze verjaardagen. Daar mag je ons aan houden.

Meld je aan