shape2

Onze taalvisie

Copywriting volgens Tekstwerf

Praat met mensen, niet tegen ze. In normaal Nederlands, over wat ze willen weten. Vanuit deze visie schrijven we al ruim tien jaar long copy voor grote en kleine merken. En het werkt nog steeds, op oude én nieuwe media. Benieuwd of we je kunnen helpen? Wij ook.

Zo schrijven we

Copy van Tekstwerf verfrist. We houden het namelijk simpel: we gebruiken gewone woorden en actieve zinnen. Precies zoals je met een bekende praat – niet plat, wel vlot. Volgens ons de beste manier om de dialoog met je doelgroep aan te gaan. Ook houden we van scherpe randjes met een knipoog. Want waarom zou je iets saai vertellen? Door onze stijl met jouw wensen te combineren, ontwerpen we een eigen geluid. Wervend, lekker leesbaar en passend bij je merk. Je hoort het voor je.

Zo werken we

De copywriters van Tekstwerf werken in vaste dienst. We zijn dus geen freelancerscollectief. Dat heeft zo z’n voordelen. Bijvoorbeeld dat we elkaar door en door kennen en precies weten wie we naar je toe sturen. En doordat we onze copywriters zelf opleiden, schrijft iedereen vanuit dezelfde visie. Je tone of voice pikken we zo op, dus we schalen makkelijk bij.

Zo kijken we vooruit

Kleine kans dat de volgende technologische aardverschuiving uit onze toetsenborden komt. Maar dat betekent niet dat we met de gordijnen dicht Word-bestandjes blijven maken. Interactieve video’s, digital assistants, algoritmes en chatbots met een AI-brein: ze gebruiken mensentaal om met ons te communiceren. Dat is ook copy. Daarom onderzoeken we samen met specialisten hoe de toekomst klinkt.