Menu

Schrijven kun je leren

academy

Schrijven is misschien niet je werk, maar toch doe je het behoorlijk vaak. Ga maar na: mails, rapportages, marktupdates en vacatureteksten. Worstel je, twijfel je, denk je dat het (nog) beter kan? In een schrijftraining van Tekstwerf krijg je praktische tips, waarmee je direct aan de slag kunt. Je leert veel en snel, volgens een klassieke lesmethode: voordoen – nadoen – zelf doen.

Basistraining

Tien van Tekstwerf

In onze basistraining ga je aan de slag met de Tien van Tekstwerf. Deze direct toepasbare schrijfregels zijn het fundament van onze taalvisie. We nemen ze een voor een met je door, en laten ze los op je eigen teksten. Na de training horen we vaak: ‘Mijn eerste mailtje schreef ik al anders.’

Met de basistraining op zak, heb je genoeg kennis in huis voor onze aanvullende workshops.


Voor recruiters en HR-professionals

Vacatureteksten

De eerste kennismaking met je toekomstige collega’s, die moet toch origineel zijn? Leer hoe je opvalt bij je doelgroep en je onderscheidt van andere werkgevers. Na deze workshop gaat de kwaliteit van je vacatures omhoog, en daarmee die van je reacties. Kandidaten solliciteren namelijk gerichter en bewuster, doordat ze weten waarom jullie er zijn, hoe jullie werken en vooral: wat zij zélf gaan doen.


Voor marketeers en communicatiespecialisten

Content

Hoe begin je een blog? Hoe lang mag een long read eigenlijk zijn? Wat werkt beter: een creatieve of een functionele titel? Een greep uit de vragen waar je antwoord op krijgt tijdens de workshop content schrijven. Bruikbare input ligt altijd voor het oprapen, je moet alleen goed zoeken. Wij leren je waar. En hoe je er verhalen van bakt die je merk, dienst of product relevant en aantrekkelijk maken.


Voor wie meer wil

Individuele coaching

In een dag pik je al veel op over de basis van copywriting. Moet je vaak schrijven voor je vak en wil je grotere stappen maken, dan kost dat meer tijd. Kwestie van doen, heel - veel - doen. En van de juiste begeleiding. Regelmatig neemt een van onze copywriters een professional onder z’n hoede. Zo coachen we je in etappes tot een zelfbewuste schrijver die ook collega’s goed feedback kan geven.

Bellen geblazen

Mailen mag ook. We beantwoorden graag je vraag.
Tekstwerf in je mailbox
Met creatieve verhalen, handige schrijftips en ideeën voor mooie content.
Aanmelden