shape2

Doorbraak in de muizengeneeskunde

Levensreddende bloempot

Ik moet een jaar of acht geweest zijn toen mijn ouders hun twee-onder-een-kapnieuwbouwwoning in een foeilelijke groeigemeente verruilden voor een oud, vrijstaand boerenhuis. In een weiland, aan het water, twee dorpen verderop.

Marjan DSC04275

Door Marjan

Muis In Jampot

In de oude bijkeuken vond ik lege jampotten. Die kon ik mooi gebruiken voor mijn kikkerdril. In een ervan bewoog iets. Een muis, die er niet uit kon komen. Ik besloot ‘m te vangen door de pot te schudden en om te keren, met mijn hand voor de opening.

Au, de muis beet heel hard in mijn vinger. Van schrik liet ik de pot vallen. De muis lag roerloos tussen de scherven en bloedde uit zijn neusje. Snel zette ik een bloempot over ‘m heen, waarna ik er een stukje brood en een bakje water onder schoof. Na een tijdje tilde ik de pot op. De muis stond inmiddels op zijn pootjes en rende weg. Ik had hem beter gemaakt.

Dierenarts leek me het meest voor de hand liggend. Ik had immers talent.

Onze eigen verhalen

Mark vertelt

Is er leven na AI?

Markus winkler t GB Xi Hc P Kr M unsplash

Copywriting in tijden van ChatGPT

Jules vertelt

Dat kun je wel zien, dat zijn wij

15 jaar TWF 1

Er is er een jarig: Tekstwerf bestaat 15 jaar!

Roos vertelt

Stick aan de grond

Hockey meisje

Hockey? Dat bleek niks voor 11-jarige Roos