Menu

Vrolijke vacatureverhalen voor boekhandel Paagman

Vrolijke vacatureverhalen voor boekhandel Paagman

Paagman is een Haags familiebedrijf, opgericht in 1951 – ver voordat online vacaturebanken werden uitgevonden. Inmiddels is de grootste boekwinkel van de stad natuurlijk wél helemaal digitaal. Om de werken bij-site verder te upgraden, schakelde Paagman de copywriters van Tekstwerf in. Homerun bouwde de omgeving, wij interviewden de Hagenezen en vulden het platform met een reeks frisse, vlotte en vrolijke vacatureteksten.

Er was eens een werkdag
Naast nieuwe en tweedehands boeken, kun je bij Paagman terecht voor muziek, films, postzaken en alles voor kantoor. Ook hebben beide vestigingen een café in huis. Je begrijpt: er werken niet alleen boekverkopers. Om dit veelzijdige team van zo’n honderd collega’s aan te vullen, gingen we in gesprek met de ‘aanvoerders’ en goten we ruim een dozijn vacatures in verhaalvorm. Alsof de sollicitanten een boek openslaan en worden meegenomen in een toekomstige werkdag.

Aan de slag met Homerun
Ook de rest van de copy op de carrièresite namen we voor onze rekening. De toon hiervan moest natuurlijk passen bij de Paagman-winkels, maar ook bij de online omgeving: Homerun. Een strak ontworpen vacatureplatform dat je kunt integreren in je website, ingericht om werving, selectie én sollicitatie makkelijker te maken. Compacte en persoonlijke teksten dus, geschreven in normale mensentaal. Dankzij dit project regelt Paagman z’n recruitment vanaf nu op één online locatie, vol enthousiaste vacatureverhalen.

Interesse in het resultaat (of een baan bij Paagman)? Klik dan eens door naar de carrièresite.

Bellen geblazen

Mailen mag ook. We beantwoorden graag je vraag.