Menu

Scriptcopy voor digitale tijdmachine DELA

Scriptcopy voor digitale tijdmachine DELA

De kunst van het schrijven zijn we bij Tekstwerf meester, maar vraag ons niet om een app te bouwen. Of een virtuele omgeving te ontwerpen. Wie daar wél verstand van hebben, zijn de digital natives van &samhoud creative tech. Samen met het toonaangevende mediabureau maakten we een videotool voor uitvaartverzekeraar DELA.

&samhoud, expert in mixed realities

Als het om technieken als augmented en virtual reality gaat, loopt &samhoud creative tech ver voorop. Het bureau heeft een indrukwekkend portfolio aan projecten waarbij de digitale beleving altijd een glansrol speelt. Denk aan de dino-app van Albert Heijn uit 2016, waarmee je met je smartphone op je keukentafel uitgestorven reptielen tot leven kon wekken. De app werd 1,3 miljoen keer gedownload.

Voor deze klus schreven we:

  • 1 script
  • 1.201 woorden
Scriptcopy voor digitale tijdmachine DELA

Tijdreizen onder werktijd

Voor DELA kwam er geen app, maar een vernieuwend videoconcept. De uitvaartcoöperatie organiseert elk jaar bijeenkomsten waarbij medewerkers in kleine groepen de strategische koers van het bedrijf helpen bepalen. Om deze sessies te begeleiden, bedacht &samhoud een ‘digitale tafel’.

Eigenlijk stappen de deelnemers samen in een tijdmachine: op tafel wordt een virtuele reisleider geprojecteerd, die de passagiers een dag lang meeneemt door het verleden, heden en naar de toekomst van de organisatie. Met een interactieve tool verzamelt de gids bij elke halte de bijdragen van alle medewerkers. Compleet met animaties om de tijdsgeest te illustreren. Geen gaapvergadering dus, maar riemen vast en gaan!

Scriptcopy voor digitale tijdmachine DELA

Polygoonjournaal met toekomstperspectief

Terwijl de designers en developers van &samhoud de tijdmachine bouwden, gingen wij aan de slag met het script. Het resultaat mag er wezen. Zo’n duizend medewerkers van DELA namen verspreid over tien bijeenkomsten deel aan de virtuele reis door de geschiedenis van hun werkgever. Van de oprichting in 1937 (voorzien van commentaar in Philip Bloemendal-stijl) tot allerlei mijlpalen later die eeuw. Met als uitsmijter een kijkje in de toekomst van de uitvaartbranche. Wat zou de gemiddelde levensverwachting zijn in 2030?

Scriptcopy voor digitale tijdmachine DELA
De samenwerking met Tekstwerf was heel fijn. Jules en Zindzi wisten snel de juiste toon voor het script te vinden en dachten goed met ons mee om een vrij complex verhaal begrijpelijk en pakkend te vertellen.
Claartje Schulp, projectmanager bij &samhoud creative tech

Natuurlijk gescript

Een tekst oplezen en klinken alsof je een spontaan verhaal vertelt? Dat krijgen maar weinig mensen (zonder toneelopleiding) voor elkaar. En zelfs als je wél een acteerdiploma op zak hebt, hangt veel af van de kwaliteit van je script. Hoe oprecht dialogen aanvoelen, hoe geloofwaardig woordkeuzes overkomen, hoe menselijk zinnen zijn geformuleerd: een goede tekst maakt een wereld van verschil.

Tekstwerf is expert in geschreven spreektaal en maakt tekst in supernormaal Nederlands. Gewoon, zoals jij en ik met elkaar zouden praten – en dan net iets vlotter nog. Duidelijk, ritmisch en compact. We gaan met je in gesprek en verdiepen ons in het onderwerp, totdat we genoeg begrijpen om de taal van je doelgroep te spreken.

Ook hulp nodig bij je script?

Stuur Machteld een bericht, dan maken we er werk van.