Menu

nlTender: strategische schrijfhulp bij aanbestedingen

nlTender: strategische schrijfhulp bij aanbestedingen

Of het nu gaat om een gloednieuwe woonwijk of een overname in het streekvervoer: elk groot publiek project begint met een aanbesteding. Het Rotterdamse bureau nlTender helpt inschrijvende partijen om de inhoud van hun aanbesteding helemaal op orde te krijgen. Tekstwerf springt in voor het taalkundige deel. We corrigeren, redigeren en herschrijven tot de selectie- en gunningscriteria aantrekkelijk op papier staan. Maar we kijken ook naar de argumentatie: klopt die, of rammelt er nog iets?

Sprong in ‘t tenderdiepe

In het najaar van 2016 belt nlTender ons op: of we een aanbestedingstekst willen redigeren. Natuurlijk! Het is onze eerste ervaring met tenders en bouwprojecten. Onze bevinding: taaie en technische kost, met genoeg ruimte voor levendigheid. Met een persoonlijke schrijfstijl en veel voorbeelden, maken we de informatie zo helder mogelijk. Met behoud van de technische info natuurlijk.

Tekstforce

De samenwerking bevalt, dus krijgen we vaker belletjes. De aanbestedingsprojecten die we sindsdien pakken, hebben één ding gemeen: de deadline ligt nooit ver weg. Dus richten we een Tekstwerf-taskforce in: ieder z’n deel, uren achter elkaar knallen en regelmatig de koppen bij elkaar om alle vaktermen eenduidig toe te passen. Fijne werkwijze, fijne klussen!

Deze skills zetten we in

  • copywriting
  • eindredactie
  • correctie

Meer weten?

We helpen vaak mee aan tenders en andere grote publicaties, op locatie of vanuit ons kantoor in Amsterdam. Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via 020 531 42 33 of info@tekstwerf.nl.

Tekstwerf in je mailbox

Met creatieve verhalen, handige schrijftips en ideeën voor mooie content. Zonder enge salespraatjes en flauwe updates over onze verjaardagen. Daar mag je ons aan houden.

Meld je aan