Menu

Recruitmentmarketing voor het HagaZiekenhuis

Recruitmentmarketing voor het HagaZiekenhuis

Gehoorschade, longontstekingen, gescheurde kruisbanden: aan de copywriters van Tekstwerf mankeert weleens wat. De afgelopen maanden verkeerden we gelukkig in blakende gezondheid, maar liepen we tóch wekelijks in het ziekenhuis rond. Het HagaZiekenhuis in Den Haag schakelde ons in voor een tekstoperatie op de HR-afdeling.

Au, daar ja

Met ruim 3.600 medewerkers en nog eens 320 medisch specialisten in dienst is het HagaZiekenhuis een van de grootste ziekenhuizen van Nederland. En net als de rest, kampt het met groeiende personeelstekorten. Vooral functies op acute afdelingen – de spoedeisende hulp bijvoorbeeld – zijn lastig vervulbaar. En daar komt bij dat sommige richtingen onder geneeskundestudenten nou eenmaal minder populair zijn.

Om deze pijn te verlichten, startte Tekstwerf een project van drie maanden. Eerst schreven we een stuk of tien vacatures op basis van interviews met artsen, arts-assistenten en verpleegkundigen. Een efficiënte manier om de organisatie beter te leren kennen, want die teksten konden meteen de vacaturebank in.

Meelopers gezocht
Voor de sollicitatiedrempel geldt natuurlijk: hoe lager, hoe beter. Daarom moedigt het HagaZiekenhuis twijfelaars aan om een dag te komen meelopen en te ontdekken of het ziekenhuis bij ze past. Om deze mogelijkheid in de spotlights te zetten, lanceerden we samen een ‘krijtcampagne’ op 24 drukke fietspaden dwars door Den Haag.

krijtcampagne_haga.png#asset:396

Houvast voor HR

In een team van recruitmentmarketeers bouwden we vervolgens verder. Voor de werkenbij-site schreven we een complete landingspagina. We bewerkten de copy van de arbeidsvoorwaarden tot begrijpelijke taal. En naast de tien vacatures, ontwikkelden we intakeformulieren en templates waarmee de recruiters voortaan zélf makkelijker vacatureteksten kunnen opstellen. Inclusief handige voorbeeldvragen, standaardpassages en schrijftips.

Ook werk maken van je HR-content?

Vraag naar Martijn.