Menu

Micropia: het kleinste dierenrijk van Artis

Micropia: het kleinste dierenrijk van Artis

Achter de schermen heeft Artis een tijd lang in het geheim gewerkt aan een uniek concept: een museum waar je het onzichtbare kunt zien. In Micropia brengen ze de allerkleinste wezens op aarde in beeld via microscopen, video’s en interactieve installaties.

Schimmels, algen, bacteriën en virussen zijn vaak niet groter dan één cel, maar hun impact op ons leven is enorm. Artis vroeg ons om het verhaal van de microben te helpen vertellen. In het Nederlands en Engels, begrijpelijk voor alle leeftijden, en waar het kon een beetje spannend of met een knipoog.

Lezen wat je ziet

Iedereen weet wel dat er bij de gorilla’s een informatiebordje staat. Maar je kunt ook al veel van ze leren door er gewoon naar te kijken. Microben trommelen echter niet op hun borst en eten niet in één hap een appel op. Ze zien er vreemd uit en je hebt waarschijnlijk geen idee waar de minuscule beestjes mee bezig zijn.

De teksten in Micropia heb je nodig om te begrijpen wat er zich voor je neus afspeelt. Ze laten je micro-organismen beter begrijpen en geven je een goed beeld van hun wondere wereld. Samen met een van onze vaste Engelse schrijfpartners stelden we een geschikte stijl vast en herschreven we de teksten die Artis in conceptvorm aanleverde. We bedachten creatieve titels bij de licht-wetenschappelijke copy, en maakten ingewikkelde stukken begrijpelijk en vloeiend leesbaar.

Deze skills zetten we in

  • interviewtechnieken
  • copywriting
  • eindredactie

Meer weten?

We helpen graag mee aan presentaties en exposities, op locatie of vanuit ons kantoor in Amsterdam. Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via 020 531 42 33 of info@tekstwerf.nl.

Tekstwerf in je mailbox

Met creatieve verhalen, handige schrijftips en ideeën voor mooie content. Zonder enge salespraatjes en flauwe updates over onze verjaardagen. Daar mag je ons aan houden.

Meld je aan