Menu

Strak in het pak voor DHL Parcel

Strak in het pak voor DHL Parcel

Wie een pakketje bestelt, verwacht dat het bezorgproces razendsnel en feilloos verloopt. Vooral online moet het zo geregeld zijn: iets kopen, wat bezorgopties kiezen, en klaar. Om aan die hooggespannen verwachting te voldoen, maakt DHL Parcel een nieuwe website. Superstrak, superhelder, en met onze teksten ook nog eens supersoepel.

Dit ambitieuze project begint met gedegen planning. Samen met DHL bedenken we een aanpak om de deadlines te lijf te gaan en binnen budget te blijven. Denk aan een strak schema, wekelijkse werkbezoeken op het hoofdkantoor in Utrecht en glasheldere afspraken over hoe we informatie uitwisselen. Het levert een vlekkeloos traject op.

Tekstwerf-case-DHL-Parcel-webcopy-versturen-of-ontvangen.png#asset:295

Van full package naar pretpakket

De opdracht is veel-, nee allesomvattend. In niet minder dan 88 pagina’s komt elk facet van DHL Parcel aan bod, van crossborder e-commerce tot de track en trace. Met drie gedreven copywriters zetten we er maandenlang de tanden in. Samen blijven we variaties vinden, plezier maken en elkaar scherp houden. Zo verbazen en vermaken we de tegenlezers van DHL keer op keer met mooie woordspelingen en een nieuwe tone of voice die vlot, vriendelijk en gevat is.

Tekstwerf-case-DHL-Parcel-iMac-en-iPads-met-webcopy-wij-zijn-DHL-Parcel.png#asset:294

Hoe verpak je een bezorgdienst?

Als grootste logistiek dienstverlener van de wereld wil je natuurlijk dat je website helder en giga-gebruiksvriendelijk is. Door het ontwerp, de typografie, de geanimeerde iconen en de tekst is dat ook zeker het geval. Maar alléén strak en duidelijk – dat zou een gortdroge website opleveren. Met onze soepele en soms humoristische teksten, komt de site tot leven. En wordt 'ie lekker om te lezen. Kijk zelf maar, en pas op: pakketjes volgen met track en trace kan verslavend zijn.

Ook superstrakke webcopy nodig?

Vraag naar Machteld.