Menu

Incentro: webcontent schrijven

Incentro: webcontent schrijven

Content is alweer een paar jaar koning, maar je kunt er nog altijd slimmer in worden. Dat zagen we bij IT-bedrijf Incentro, waar we een halfjaar meedraaiden in het onlinemarketingteam. We produceerden blogs, cases, whitepapers en nieuwsartikelen om de contentmotor aan te slingeren, en zagen hoe onze copy een belangrijke schakel werd in een uitgekiende digitale marketingstrategie.

Contentwriting op locatie

Drie keer per week klapten twee Tekstwerfers hun laptops open in de Amsterdamse vestiging van Incentro, waar een klein team de webredactie voor incentro.com doet. Onze opdracht: zo veel mogelijk toffe content schrijven voor de website, en medewerkers helpen om zelf blogs, cases en whitepapers te maken. Met als doel om uiteindelijk meer traffic naar de website te trekken, waarachter slimme software draait die de persoonlijke interesses van bezoekers in kaart brengt. Handig voor marketeers en verkopers, die deze informatie kunnen gebruiken om leads gerichter te benaderen.

case-incentro-content-schrijven-tekstwerf.jpg#asset:251

Schakel in slim marketinggeheel

Samen met het onlinemarketingteam doken we de organisatie in om verhalen op te halen voor blogs, cases, whitepapers en nieuwsberichten. Daarnaast ontwikkelden we templates waarmee medewerkers makkelijker hun eigen teksten kunnen opbouwen. En we hielpen ‘Incentronauten’ om hun copy vlotter en scherper op te schrijven. Het resultaat was een flinke uitbreiding van de content op incentro.com, en een stijging van het aantal websitebezoekers. Dankzij de software achter de site konden we zien welke content in de smaak viel, en hoe first time-bezoekers uiteindelijk uitgroeiden tot volgers, leads – en soms zelfs klanten.

Deze skills hebben we ingezet

  • copywriting en eindredactie
  • interviewtechnieken
  • WordPress-kunde
  • feedback geven en coachen

Meer weten?

We schrijven vaker content voor websites, op locatie of vanuit ons kantoor in Amsterdam. Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via 020 531 42 33 of info@tekstwerf.nl.

Tekstwerf in je mailbox

Met creatieve verhalen, handige schrijftips en ideeën voor mooie content. Zonder enge salespraatjes en flauwe updates over onze verjaardagen. Daar mag je ons aan houden.

Meld je aan