Menu

Begrijpelijke copy voor betaalgigant Mollie

Begrijpelijke copy voor betaalgigant Mollie

Mollie sluit grote en kleine ondernemers makkelijk en snel aan op online betaalsystemen als iDEAL, Mister Cash en PayPal. Dat kan elk bedrijf zijn, van modegigant tot buurtkruidenier en van online boekwinkel tot warenhuis. In 2014 wilde Mollie een nieuwe site met strakke copy. Best lastig voor een bedrijf dat vooral met codetaal werkt. Dus klopten ze bij Tekstwerf.

We verdiepten ons in het bedrijf en interviewden de oprichter van Mollie om erachter te komen welke informatie voor welke doelgroep belangrijk is. Aan de ene kant heb je de (potentiële) klant. Die is vooral geïnteresseerd in gebruiksgemak, kosten en mogelijkheden van de dienst. Aan de andere kant willen developers zich ook serieus genomen voelen en zeker weten dat Mollie de juiste kennis en kunde in huis heeft om mee samen te werken.

De copy moest dus laagdrempelig en helder zijn, maar ook voldoende diepgang bieden voor web-experts. Daarom schreven we frisse teksten voor beide doelgroepen, die hun eigen plek op de site hebben. In een stijl die bij Mollie past: losjes, nuchter en scherp. En alles zo compact mogelijk, want online bereik je meer met minder.

BREEDBEELD-MOLLIE-1.png

Mollie houdt het graag simpel, maar dat is moeilijker dan je denkt. Tekstwerf hielp ons onze gebruiksvriendelijke en technologisch hoogwaardige producten te vertalen naar webcopy met dezelfde kwaliteiten. Hun copywriters begrijpen ons, en maken betere teksten dan we als developers zelf kunnen. De samenwerking verliep soepel. Ze kwamen langs om onze tone of voice te bespreken, pikten de materie snel op en trokken aan de bel als er iets niet duidelijk was. We zijn erg blij met het resultaat: toegankelijke, to-the-point teksten waar iedereen mee uit de voeten kan.

Deze skills zetten we in

  • tone of voice ontwikkelen
  • copywriting
  • eindredactie

Meer weten?

We schrijven veel webcopy en content, op locatie of vanuit ons kantoor in Amsterdam. Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via 020 531 42 33 of info@tekstwerf.nl.

Tekstwerf in je mailbox

Met creatieve verhalen, handige schrijftips en ideeën voor mooie content. Zonder enge salespraatjes en flauwe updates over onze verjaardagen. Daar mag je ons aan houden.

Meld je aan