Menu

ABN AMRO: HR-content op orde

ABN AMRO: HR-content op orde

Stel, je werkt bij ABN AMRO en hebt een vraag over je pensioen, de verschillende verlofsoorten of stagiairs aannemen. Vorig jaar zou je daarvoor terechtkunnen bij minstens vier verschillende systemen of websites. Niet echt gebruiksvriendelijk. Na een flinke versimpelslag in de hr-organisatie zijn er nog maar twee kanalen: Contact HR voor persoonlijk contact, en het vernieuwde intranet. Aan het laatste bouwde Tekstwerf intensief mee.

Klein team, grote klus
Project ‘Content op orde’ begon in de zomer van 2017. Alle informatie over hr-onderwerpen, -processen en -producten moest up-to-date en duidelijk op het vernieuwde intranet staan. We gingen aan de slag met een kleine taskforce: twee Tekstwerfers, twee contentmanagers en één projectmanager. Wat we precies hebben gedaan? Onder meer sparren met product- en proceseigenaren binnen HR, webstructuren reorganiseren en teksten aanpassen, verduidelijken en waar mogelijk inkorten.

We zijn er bijna, we zijn er bijna
Inmiddels zijn we een halfjaar bezig en stromen de positieve reacties op de eerste resultaten binnen. De tien onderwerpen die aan het begin van het project het meest werden bezocht, zijn al beter te vinden en veel leesbaarder. Ondertussen werken we hard verder aan de rest van de pagina’s. Dus werk je bij de ABN AMRO en weet je niet hoe je je ziek moet melden of hoe je een uitzendkracht inhuurt? Kijk dan eventjes op hr-intranet 2.0, dan ben je er zó achter!

Bezem door je hr-content?

Vraag naar Martijn.