Menu

Vlijmscherpe vragen

Blog
Vlijmscherpe vragen

Attentie, attentie: binnen Tekstwerf is een ware interviewvlam ontwaakt! Binnen één dag zijn we klaargestoomd om al onze pittige vragen op je af te vuren. Pas maar op, want in ons eerstvolgende interview ontrafelen we zo je diepste geheimen.

Op een regenachtige woensdagochtend druppelen niemand minder dan Hanneke Groenteman en Djoeke Veeninga ons kantoor binnen. Deze twee interviewers van het eerste uur komen ons alle kneepjes van hun vak leren. Als copywriter is het enorm belangrijk dat je goede vragen kunt stellen – alleen daardoor krijgen we de juiste woorden op papier.

Vlammend vragenrondje

Een beetje omvergeblazen door de komst van deze twee grootheden nemen we plaats aan tafel. We trappen in tweetallen af met een gesprek over onze eerste bijbaantjes. Heel leuk natuurlijk om elkaar op die manier te leren kennen – je hoort van alles over vroegere ambities en vervlogen dromen.

Wat zei je precies?

Maar het gaat uiteindelijk om onze techniek. Hanneke en Djoeke luisteren met gespitste oren mee, geven handige tips, pikken er foutjes uit en bespreken deze vakkundig. En er valt niet alleen winst te behalen in vragen stellen, luisteren is namelijk nét zo belangrijk. Dat is moeilijker dan je denkt! Woord voor woord onthouden wat je gesprekspartner zegt, ging bij ons niet zonder horten of stoten.

Oké is een nee

Het geheim van de smid verklappen we natuurlijk niet; daarvoor moet je de training zelf ervaren. Wel kan ik je vertellen: er is werk aan de Tekstwerfwinkel. De komende tijd slijpen we onze vragen bij tot ze vlijmscherp zijn. En we delen strafpunten uit aan iedereen die een goed gesprek nog plat durft te slaan met ‘oké’.

Mirjam

Bellen geblazen

Mailen mag ook. We beantwoorden graag je vraag.
Tekstwerf in je mailbox
Met creatieve verhalen, handige schrijftips en ideeën voor mooie content.
Aanmelden