Menu

Tekstwerf zoekt junior copywriter

Blog
Tekstwerf zoekt junior copywriter

Het loopt storm met de reacties, dus we zijn voorlopig voorzien. Maar: ben jij de Gakpo (of Maradona, of Mbappé) onder de copywriters, en ben je écht onmisbaar in ons schrijversteam? Schroom niet, en reageer alsnog.

Kom je werken in hartje Jordaan? Tekstwerf is op zoek naar een junior copywriter. Iemand die allerlei soorten tekst komt schrijven – niet alleen short copy, maar juist ook langere stukken. Dat doe je in opdracht van uiteenlopende klanten: start-ups, gevestigde namen en alles ertussenin. Van boekhandel Paagman tot DHL en van woningcorporatie Staedion tot KLM.

Als je maar kunt schrijven

Het maakt ons weinig uit wat je achtergrond is. Mooi meegenomen als je een studie Nederlands hebt gedaan, of zelfs al wat ervaring hebt als copywriter. Maar dat hoeft niet; het gaat erom dat je goed schrijft. En dat is meer dan je d’s en t’s kennen. Je moet gevoel hebben voor mooie woorden, knappe zinnen en soepele teksten. Je tekst vertelt een verhaal dat erom vraagt uitgelezen te worden. Ook snap je dat je voor onze klanten schrijft, niet voor jezelf. Je kunt dus goed luisteren en durft door te vragen.

Terug naar de schoolbanken

In onze eigen academy deelt copy-baas Jules de Tekstwerf-filosofie met je en leidt-ie je op tot een nóg betere schrijver. Ook de rest van ons team neemt je onder hun hoede. Samen zorgen we ervoor dat je straks de sterren van de hemel schrijft. Het is wel belangrijk dat je met feedback om kunt gaan, want beter worden gaat met vallen en opstaan. Maar neem van ons aan: als je hier komt werken, dan ga je binnen de kortste keren met sprongen vooruit.

Wat je doet op een dag

Je praat met klanten, neemt interviews af om input te verzamelen, en je schrijft en redigeert allerlei soorten teksten. Denk aan testimonials en nieuwsbrieven, maar ook blogs, whitepapers en zelfs hele websites. Elke opdrachtgever is anders, elke dag dus ook. Juist die afwisseling geeft dit werk sjeu.

Wat je verder moet kunnen? Bergen informatie structureren, aanvoelen wat je publiek wil lezen en klanten adviseren over de beste manier om hun boodschap over te brengen. We hebben geen pierenbadje, je krijgt snel en veel verantwoordelijkheid. Dat betekent secuur werken en je eigen planning, agenda en deadlines bewaken. Algemene kennis en een brede interesse zijn onmisbaar: we schrijven even sprankelend over walstroomaansluitingen als over diversiteit op de werkvloer.

Bureau Bloemgracht

Al werken we graag samen, je doet ook veel klussen in je eentje. Zo vertrek je soms met je laptop naar een klant om daar je gezicht te laten zien. Het is dus wel belangrijk dat je zelfstandig kunt werken. Maar maak je geen zorgen: je bent nooit écht alleen. We zijn zo vaak mogelijk allemaal op ons knusse kantoor op de Bloemgracht te vinden. We lunchen daar samen, maken een ommetje door de mooiste buurt van Amsterdam of duiken na werk even de kroeg in.

Word ons woordwonder

Lijkt het je leuk om ons jonge, gezellige team te versterken, en ben je minimaal 32 uur per week beschikbaar? Stuur dan je cv en een korte motivatie naar hallo@tekstwerf.nl. Voeg ook wat schrijfwerk toe waar je trots op bent. We zijn benieuwd!

Bellen geblazen

Mailen mag ook. We beantwoorden graag je vraag.
Tekstwerf in je mailbox
Met creatieve verhalen, handige schrijftips en ideeën voor mooie content.
Aanmelden