Menu

Sprinterview

Blog
Sprinterview

'Zullen we dit meenemen in de volgende sprint?' Ook wij draaien regelmatig mee in scrumteams, waar we de copy regelen voor bijvoorbeeld een nieuwe positionering of website. En dan willen we natuurlijk wel vlotjes mee kunnen rennen. Om nóg fitter aan de start te verschijnen, vroegen we advies aan een echte sprintspecialist: Tahnee Bijnoe, bijna veertien, stagiaire-voor-een-dag en met 8,13 seconden vierde van Nederland op de 60 meter.

Tahnee, welkom bij Tekstwerf! Wat leuk dat je vandaag stage komt lopen op ons kantoor. Waarom heb je deze plek uitgekozen?

Het leek mij leuk om te zien wat Zindzi (mijn zus) precies doet voor werk.

We hebben begrepen dat je naast school druk bent met heel hard rennen… Kun je daar iets over vertellen?

Sinds mijn zesde zit ik op atletiek. Twee keer heb ik aan het NK meegedaan. Mijn favoriete onderdelen zijn sprinten en hoogspringen.

Zo, druk schema hoor! Hoe vaak train je, en wanneer heb je wedstrijden?

Ik train vier keer per week: maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Ik heb twee tot drie keer in de maand een wedstrijd, meestal op zondag.

Ben je weleens zenuwachtig voor een wedstrijd? Hoe bereid je je het beste voor?

Ik ben nooit zenuwachtig, want ik heb al veel wedstrijden gelopen. Wat de beste voorbereiding is, verschilt per persoon. Dit helpt sowieso:

  • vroeg slapen
  • goed eten
  • concentratie

Heb je al veel gewonnen? En op welke prijs ben je het meest trots?

Alle medailles van de afgelopen jaren hangen in mijn kamer, aan een spijker. Het blijst ben ik met die van het NK estafette, waar ik met mijn team eerste ben geworden.

Wat gaat er allemaal in je hoofd om tijdens zo'n sprint?

Aan de start denk ik aan wat mijn trainer altijd zegt: ‘knieën hoog, romp recht en doorlopen!’ Als ik over de finish ben, denk ik pas weer na en wil ik maar één ding weten: heb ik een nieuw pr (persoonlijk record)?

stagiare_en_sprintexpert_tahnee


Wie zijn je atletiekidolen, en waarom?

Usain Bolt en Jamile Samuel. Bolt is al vanaf kleins af aan mijn voorbeeld, omdat hij de snelste man op aarde is. Ik vind dat hij een mooie manier van lopen heeft en hij is heel gedisciplineerd. Van Jamile Samuel ben ik fan omdat ze op dezelfde club zat als ik (Phanos) en ook mooi loopt – vooral technisch.

Hoe zou je willen dat je sprintcarrière er over tien jaar uitziet? Wat is je grootste droom?

Over tien jaar hoop ik dat ik nóg sneller loop en misschien wel eerste word op het NK. Mijn grootste droom is om aan het WK mee te doen.

Je bent nu bij een tekstbureau. Kun je overeenkomsten bedenken tussen schrijven en sprinten?

Pfff, tja eh… Nou, je krijgt het niet in één keer voor elkaar, en je moet het leuk vinden om te doen.

Bellen geblazen

Mailen mag ook. We beantwoorden graag je vraag.
Tekstwerf in je mailbox
Met creatieve verhalen, handige schrijftips en ideeën voor mooie content.
Aanmelden