Menu

Bloggen vanaf de golven

Blog
Bloggen vanaf de golven

Begin april 2016 zetten twee energieke Amsterdamse jongens hun stadsfiets tegen de gevel van ons kantoor op de Korsjespoortsteeg. Floris van Hees en Ivar Smits schuiven aan voor een stoomcursus blogschrijven. Op verzoek van ABN AMRO wordt Tekstwerf de komende jaren personal schrijftrainer van de Sailors for Sustainability: twee geëngageerde avonturiers die hun corporate kantoren verruilden voor een leven op zee, op zoek naar duurzame oplossingen.

Digitale flessenpost
Maandelijks doen de heren verslag van hun reis rond de aarde. Vandaag, exact een jaar na hun vertrek op 13 juni 2016, staan we stil bij de belangrijke en nuttige ontdekkingsreis van 'onze sailors'. Belangrijk, want zelfs in 2017 zijn er nog mensen die wegkijken voor de gevolgen van klimaatverandering. Een enkele wereldleider incluis. En nuttig, omdat elk reisblog je weer bij de les houdt: levensstijl heeft wel degelijk impact op je leefomgeving.

Met hun klassieke zeilschip de Lucipara2 varen Van Hees en Smits de wereld rond. Onderweg spreken ze beleidsmakers, ondernemers, techneuten. Allemaal innovatieve denkers met één ding gemeen: ze praten niet alleen over duurzaamheid, ze komen in actie. Bijvoorbeeld met zeestroomturbines of een verpakkingsloze supermarkt. Zo hebben we dankzij de sailors kunnen lezen over de voordelen voor elektrische automobilisten in Noorwegen, het effect van permacultuur in Zweden en Kopenhaagse klima-maatregelen.

Duurzame duit in het zakje
Tekstwerf verzorgt de eindredactie, vorige week inmiddels voor de dertiende keer. Zoals dat vroeger met de Donald Duck ging, kijken we elke maand reikhalzend uit naar een nieuw verhaal van de sailors in onze inbox. Niet alleen omdat de blogs relevant, interessant en diepgaand zijn, maar vooral: de kernboodschap is altijd constructief. Smits en Van Hees belichten geen problemen, maar oplossingen.

Verder lezen?
Hun reis(verhalen) volg je op sailorsforsustainability.nl. Kijk vooral ook even voor een mooi jaaroverzicht bij hun partner ABN AMRO. Op dit moment ligt de Lucipara2 voor anker bij Corsica. De reis gaat nog door naar Zuid-Amerika, Australië, Azië, Afrika, Centraal- en Noord-Amerika, en terug naar Amsterdam. Wij liggen ondertussen voor de digitale brievenbus, in afwachting van het volgende verslag. Behouden vaart boys!

Klaas-Jan

Bellen geblazen

Mailen mag ook. We beantwoorden graag je vraag.
Tekstwerf in je mailbox
Met creatieve verhalen, handige schrijftips en ideeën voor mooie content.
Aanmelden