Menu

Boekenwurm wil lezen voor geld

Blog
Boekenwurm wil lezen voor geld

Verhalen: als klein meisje kon ik er al geen genoeg van krijgen. Jip en Janneke voor het slapengaan, wegdromen bij de sprookjes van Grimm en op zondagmorgen de verzinsels van mijn vader. Die laatste waren stiekem mijn favoriet.

Wat was ik blij toen ik zelf leerde lezen, vanaf groep drie was het hek van de dam. Bobo, het blauwe konijn. De wekelijkse Donald Duck. Alle exemplaren van Romana & Ragebol én Ponyclub de Bokkesprong. Ja, ik ben zo’n paardenmeisje. En natuurlijk alle 213 delen van de Babysittersclub. Mijn held Roald Dahl mag trouwens in dit lijstje niet ontbreken. De fantastische meneer Vos, De GVR, De heksen, De Griezels, brrr

In de biiii-bli-otheek

Elke drie weken wandelde ik met mijn schoolklas naar de plaatselijke bibliotheek. Reikhalzend keek ik uit naar deze tocht, waarbij we onderweg uit volle borst In de Bieb van Wim Schelling zongen. Van klasgenootjes die een hekel hadden aan lezen, begreep ik geen snars: ‘hoezo kies je maar één boek?!’ Dat zij de regel waren en ik de uitzondering, kwam in mijn hoofd niet op.

Die bibliotheekpas heb ik trouwens nog steeds. Inmiddels dwaal ik regelmatig door de zes verdiepingen van de OBA aan het Oosterdok. Sluit me op, gooi de sleutel weg en ik ben gelukkig.

Verhalenmaker

Is professioneel lezer een beroep? Dan heb ik mijn roeping gemist. Maar gelukkig ontdekte ik onlangs ‘the next best thing’: verhalenmaker. Net als mijn papa vroeger, maar dan ietsje anders. Als tekstschrijver vertel ik andermans verhalen. En lees ik ze nét zo graag.


Saskia

Bellen geblazen

Mailen mag ook. We beantwoorden graag je vraag.
Tekstwerf in je mailbox
Met creatieve verhalen, handige schrijftips en ideeën voor mooie content.
Aanmelden