Menu

Het nieuwe gezicht bij Tekstwerf

Blog

Op 1 september voegde ik me bij het Tekstwerf-team als allereerste stagiaire ooit. De komende maanden kom ik op de Korsjespoortsteeg helpen tikken, schrappen en schaven.

Aan het P.C. Hoofthuis van de UvA – een paar koprollen verwijderd van ons kantoor – volg ik de master Tekst en Communicatie. Vakken en scriptie heb ik al in de pocket: deze stage is het laatste onderdeel van m’n opleiding. Als het even meezit, haal ik over een klein half jaar dus mijn diploma op.

Deadlines en cheesecake

De eerste dagen bij Tekstwerf waren knus. Iedereen schikte een stukje op, zodat ik met mijn laptop kon aanschuiven. Nadat ik overal was ingelogd en aangemeld, mocht ik meteen inhaken op een flinke klus: het redigeren van een sectorrapport. Daarnaast schreef ik nieuwsitems voor ABN AMRO, volgde ik de Tekstwerf-schrijftraining en was ik ghostwriter van een blog. Alles onder toeziend oog van mijn nieuwe collega’s natuurlijk. En tussen het werken door sneden we (meer dan eens) schunnige onderwerpen en (eenmaal) verjaardagstaart aan – de office manager was jarig.

Van ghostrapper naar ghostwriter

Puzzelen met tekst vond ik altijd al leuk. Op m’n elfde had ik mijn meisjesdroom helder: ik wilde rapper worden. Niet omdat ik m’n broeken graag op halfzeven droeg of tijd had voor ingewikkelde handgebaren, maar omdat het me fantastisch leek al woordspelend complex klinkende coupletten te schrijven. Het daadwerkelijke rappen kon me eigenlijk gestolen worden: een ghostrapper wilde ik het liefste zijn.

Turen vanaf de werf

Met de tijd kwam ook de interesse voor een andere vorm van schrijven. Gestructureerd, met begrijpelijke woorden en kloppende argumentatie. Lekker lopende en wervende tekst, waarvan je moet smizen zonder dat je het doorhebt. Sinds kort weet ik dat er een naam is voor dat wat ik graag wil doen: copywriten bij Tekstwerf. Daarbij moet ik bekennen: de rapambitie heb ik langzaamaan laten varen, maar helemaal achter de horizon verdwijnen zal ze nooit.

Zindzi


Bellen geblazen

Mailen mag ook. We beantwoorden graag je vraag.
Tekstwerf in je mailbox
Met creatieve verhalen, handige schrijftips en ideeën voor mooie content.
Aanmelden