Menu

FC Tekstwerf

Blog
FC Tekstwerf

FC Tekstwerf heeft op de slotdag van de transferperiode een nieuwe speler aangetrokken: Martijn Thurkow. Het talent, afkomstig van de jeugdopleiding van de UvA, gaat zich de komende tijd meten met de besten in de Ganzenverendivisie. En daar is hij naar eigen zeggen helemaal klaar voor.

‘Ik word al jaren als belofte bestempeld, nu wil ik mijn kans grijpen en die belofte waarmaken’, zegt de 24-jarige woordverdeler op de clubwebsite. ‘Ik droomde als klein jongetje al van deze dag. Mijn doel is om het team verder te helpen. Daarna zien we wel verder.’ Thurkow heeft een proefcontract getekend voor een halfjaar.

Gouden toekomst

Kenners voorspellen voor het Nederlandse talent al jaren een gouden toekomst, maar toch kent het grote publiek hem nog niet. Daarom vertelt hij kort wie hij is: ‘Ik ben opgegroeid in Amsterdam en heb ook mijn jeugdopleiding hier doorlopen, aan de UvA. Ik ben aanhanger van de Hollandse School: ik hou van mooie teksten met goed en origineel woordpositiespel. En met een logische opbouw, het liefst over de as van het scherm. Samen met de kwalitatief sterke selectie van FC Tekstwerf gaat het zeker lukken om met creatieve en aantrekkelijke taal slechte teksten weg te tikken’.

Goede begeleiding

‘Dit is een heel mooie stap voor hem’, zegt Thurkows zaakwaarnemer. Volgens hem is zijn cliënt klaar om te bewijzen wat hij kan, en is de Amsterdamse club daar de ideale plek voor. ‘Ik kan me geen betere plaats voorstellen. Deze selectie heeft een goede balans tussen ervaring en talent. Met de juiste begeleiding zal Martijn zijn unieke talenten razendsnel ontwikkelen en kan hij uitgroeien tot een echte publiekslieveling.’

Basisplaats

Op de vraag hoe de eerste weken bij zijn nieuwe club zijn bevallen, reageert Thurkow zeer positief: ‘Ik ben goed ontvangen en draai meteen mee met het team. Ik heb zelfs al in de basis gestaan in grote wedstrijden. Er moeten natuurlijk nog genoeg onderdelen van mijn spel verbeteren, da’s logisch. Maar als ik hard blijf trainen, komt dat wel goed. De sfeer in de kleedkamer is in ieder geval uitstekend. En de plek fantastisch, zo hartje Amsterdam. Wat wil je nou nog meer?’


Bellen geblazen

Mailen mag ook. We beantwoorden graag je vraag.
Tekstwerf in je mailbox
Met creatieve verhalen, handige schrijftips en ideeën voor mooie content.
Aanmelden