Menu

Drie herkenbare ergernissen

Blog
Drie herkenbare ergernissen

We kunnen wel stellen dat er dit jaar eindelijk sprake was van een horrorwinter. En omdat de laatste regenbui zo’n vijf maanden duurde, zit er maar één ding op: lekker van je afzeiken. Ik ben voorstander. Niet alleen omdat het oplucht, het is ook fijn om te weten dat ik niet de enige ben die aan het randje van depressiviteit bungelt. Want deze ergernissen herken jij óók. Als copywriter zit er natuurlijk maar een ding op: lekker van je afschrijven.

Ergernis 1. Mosterd na de AH to go-maaltijd

Het is te makkelijk om na het weer meteen over de NS te beginnen. Toch doe ik het. Terwijl ik groot treinreisfan ben. Niks te klagen hoor, maar er is één ding waar ik geen reet van begrijp. Pas als de trein het station uitrijdt, laat de conducteur van zich horen. ‘Beste reizigers, u bevindt zich in de intercity naar Rotterdam Centraal.’ Huh? Je weet toch in welke trein je zit? Volgens mij moet je minstens vijf digitale borden over het hoofd zien, wil je dat missen. En stel, je bent toch in de verkeerde trein gestapt. Dan is het te laat om er nog iets aan te doen. Zoals de Engelsen zeggen: that train has left the station.

Ergernis 2. Niet graag gedaan

Een andere ergernis: wegwerkzaamheden. Vooral als je eigen straat openligt. Zoals nu bij mij het geval is. Nadat eerst prachtige rijen met moerascypressen zijn gekapt (pijn in m’n groene hart), is mijn stoep nu een eindeloze put van ellende. En mijn huis een permanente zandbak. De stofzuiger draait overuren, maar het is zuigen met de deur open. Ik kreeg wel een briefje in de bus. ‘Bedankt voor uw geduld’. Nou, nee. Dit is voor mij de druppel.

Ergernis 3. Doen we in het echt toch ook niet?

Iedereen met een grotemensenbaan ontkomt er niet aan: mailen. Prima hoor. Totdat je zo vaak heen en weer mailt dat je eigenlijk een gesprek voert. Dan ontstaat er een rare situatie: je begint steeds netjes met een aanhef, want blijkbaar hoort dat zo. Het lijkt niet oké om zonder groet met de deur in huis te vallen. Om het minder ongemakkelijk te maken, probeer ik het maar een beetje af te wisselen. ‘Hi’, ‘hoi’, ‘hallo’, ‘beste’, ‘dag’. Maar ik stel me dan wel voor hoe het eruit zou zien in een real-life gesprek. Debiel! Mijn voorstel is dan ook om er na de eerste keer gewoon mee te kappen.


Iris Verbunt

Bellen geblazen

Mailen mag ook. We beantwoorden graag je vraag.
Tekstwerf in je mailbox
Met creatieve verhalen, handige schrijftips en ideeën voor mooie content.
Aanmelden